Velaris Resort, Brač, Hrvatska

Otok Brač je najveći otok u regiji Srednje Dalmacije, te treći najveći jadranski otok. Nalazi se preko puta grada Splita na dalmatinskoj obali (12 km), pored otoka Hvara i Šolte, a odvojen je od kopna Bračkim kanalom. Brač ima vrlo ugodnu mediteransku klimu s dugim suhim i vrućim ljetima.

Supetar je najveći grad i luka na otoku. Supetar i otok Brač imaju bogatu povijesnu i kulturnu baštinu, koja se može pratiti kroz različite antičke i srednjovjekovne znamenitosti, lokalitete, crkve, muzeje i rimske spomenike. Supetar i njegove duge pješčane i šljunčane plaže okružene borovom šumom i mediteranskim biljem atraktivna su turistička destinacija već stoljećima. Tradicija gostoljubivih ljudi i bogatstva turističkog smještaja nastavlja se i do današnjih dana. Pozivamo vas da uživate u nezaboravnom opuštajućem odmoru okruženi kristalno plavim morem, prekrasnim plažama i uvalama, i posve jedinstvenom prirodom.

Što pogledati i raditi

Otok Brač lokacija je vrlo atraktivnih znamenitosti - možete posjetiti Blaca samostan, Zmajevu špilju, Galeriju umjetnina Branislav Dešković, dominikanski samostan, velike kamenolome gdje je vađen poznati brački kamen (kamen je korišten u gradnji Bijele kuće u Washingtonu), mnoge lokalne crkve i bazilike, rimske ruševine, razna poljoprivredna gospodarstva i vinograde, uživati u domaćim konobama i restoranima, ili jednostavno prošetati do vrha Vidove gore, najvišeg vrha otoka (778 m).

Gosti Brač i Supetra mogu za vrijeme svog odmora uživati u raznim aktivnostima: sportovi, wellness, yacht charter, planinarenje, ronjenje, jednodnevni izleti, gastronomski izleti, itd. Možete uživati i u Supetarskom litu, ljetnom festivalu koji nudi mnoga kulturna zbivanja (otočni folklor, kulinarski festival, filmski festival, koncerti glazbe, izložbe, karneval, itd).

  • 01 - Island Brac - Supetar
  • 02 - Island Brac - Supetar
  • 03 - Island Brac - Supetar
  • 04 - Island Brac - Supetar
  • 05 - Island Brac - Vidova gora peak
  • 06 - Island Brac - Nerezisca
  • 07 - Island Brac - Blaca Desert
  • 08 - Island Brac - Nerezisca
  • 09 - Island Brac - Masline
  • 10 - Island Brac - Potezanje Mrduje

Jednodnevni izleti

Velaris Holiday Village je idealno polazište za one koji žele istražiti i doživjeti različite lokalne znamenitosti, obližnje otoke, dalmatinsku obalu i hrvatsko kopno. Posjetite znamenitosti na Braču (Blaca samostan, Zmajeva špilja, Dominikanski samostan, kamenolomi poput Škripa, itd), ili s vodičem razgledavajte druge otoke (Hvar, Korčula, Mljet), popnite se na Vidovu goru (najviši vrh na otoku ), posjetite drevni Dubrovnik ili bilo koji drugi dalmatinski primorski grad, slapove Krke, i mnoga druga mjesta. U obilaske možete ići sami ili pridružiti se jednom od mnogih izleta s vodičem.

IDI & VIDI jedinstveni razgledi otoka

Nudi razne turističke obilaske koji će vas upoznati s lokalnim tradicijom i životom na otoku, njegovom kulturom, poviješću, gastronomijom i prirodom. Oni vas mogu odvesti u šetnju kroz povijest, od doba Ilira, Rimljana, srednjeg vijeka pa do današnjih dana. Postoje mnoge tajne otoka koje možete otkriti, od tradicije obrade kamena, poljoprivrednih imanja koja uzgajaju masline i vinovu lozu, jedinstvene kuhinje i povijesti koja čeka na vas da ju upoznate.

www.idiividi.com

Rent a Robert centar za sportove na vodi i biciklizam

Nudi brojne izlete brodom na druge otoke i odredišta prilagođena vašim zahtjevima, plovila za iznajmljivanje, sportske aktivnosti na vodi, najam bicikla i biciklističke ture po otoku Braču.

www.rentaroberts.com