Lokacija i izleti

Otok Brač je najveći otok u regiji Srednje Dalmacije, te treći najveći jadranski otok. Nalazi se preko puta grada Splita na dalmatinskoj obali (12 km), pored otoka Hvara i Šolte, a odvojen je od kopna Bračkim kanalom. Brač ima vrlo ugodnu mediteransku klimu s dugim suhim i vrućim ljetima.

Supetar je najveći grad i luka na otoku. Supetar i otok Brač imaju bogatu povijesnu i kulturnu baštinu, koja se može pratiti kroz različite antičke i srednjovjekovne znamenitosti, lokalitete, crkve, muzeje i rimske spomenike. Supetar i njegove duge pješčane i šljunčane plaže okružene borovom šumom i mediteranskim biljem atraktivna su turistička destinacija već stoljećima. Tradicija gostoljubivih ljudi i bogatstva turističkog smještaja nastavlja se i do današnjih dana. Pozivamo vas da uživate u nezaboravnom opuštajućem odmoru okruženi kristalno plavim morem, prekrasnim plažama i uvalama, i posve jedinstvenom prirodom.

 

Što pogledati i raditi

Otok Brač lokacija je vrlo atraktivnih znamenitosti – možete posjetiti Blaca samostan, Zmajevu špilju, Galeriju umjetnina Branislav Dešković, dominikanski samostan, velike kamenolome gdje je vađen poznati brački kamen (kamen je korišten u gradnji Bijele kuće u Washingtonu), mnoge lokalne crkve i bazilike, rimske ruševine, razna poljoprivredna gospodarstva i vinograde, uživati u domaćim konobama i restoranima, ili jednostavno prošetati do vrha Vidove gore, najvišeg vrha otoka (778 m).

Gosti Brača i Supetra mogu za vrijeme svog odmora uživati u raznim aktivnostima: sportovi, wellness, yacht charter, planinarenje, ronjenje, jednodnevni izleti, gastronomski izleti, itd. Možete uživati i u Supetarskom litu, ljetnom festivalu koji nudi mnoga kulturna zbivanja (otočni folklor, kulinarski festival, filmski festival, koncerti glazbe, izložbe, karneval, itd).

Želite li personaliziranu ponudu?

Unesite osnovne podatke u polja ispod, a mi ćemo vam unutar 24 sata dostaviti personaliziranu ponudu s aktualnim popustima.